HATÁRTALANUL

Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek HAT-20-01-0434 Magyar történelmi és kulturális kincsek nyomában, Szlovéniában és Horvátországban

A Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola 41 fő 8. osztályos diákja és 4 fő kísérő pedagógus (Balogh-Gángó Ildikó, a 8.a osztály osztályfőnöke, projektvezető; Bodnárné Németh Katalin a 8.b osztály osztályfőnöke, Horváth Katalin és Tubolyné Hartmann Éva).

a "Magyar történelmi és kulturális kincsek nyomában Szlovéniában és Horvátországban" elnevezésű Határtalanul! pályázat kapcsán Szlovéniába és Horvátországba utazott 2022.04.27-05.01. között. Az utazást a Csillagösvény-Utazási Kft. koordinálta. A Határtalanul! pályázati program keretein belül benyújtott negyedik nyertes pályázatunk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, 3375000 Ft elnyert támogatási összeggel valósult meg.

Határtalanul! program beszámolója


  • Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek HAT-19-01-0080 Erdély legjava-tanulmányút Partium, Belső Erdély és Székelyföld tájain

Már harmadik alkalommal pályáztunk sikerrel a HATÁRTALANUL! programra, melynek köszönhetően ismét Erdélybe utaztunk volna, a COVID járvány miatt 2021. tavaszára került át a program. A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek elnevezésű pályázati felhívásra benyújtott "Erdély legjava-tanulmányút Partium, Belső Erdély és Székelyföld tájain" című pályázati projektünket a Bethlen Gábor Alap Bizottsága 3 039 500 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A program célja a külhoni magyarok életének megismerése, a kortárs diákokkal való találkozás, a nemzeti összetartozás érzésének erősítése, a külhoni kulturális és természeti értékek megismerése.

A 7. évfolyamos tanulók úti célja 2020. májusában Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely, a Tordai Sóbánya, a Gyilkos-tó, a Békás-szoros, Csíksomlyó, Székelyudvarhely, Farkaslaka, a Parajdi Sóbánya, Korond, Szováta és Körösfő felfedezése lesz.

A program projektmenedzsere: Salamon Edit intézményvezető-helyettes, kísérő tanárai: Domján István intézményvezető, Horváth Zsoltné, a 7.a osztály és Soósné Keszte Andrea, a 7.b osztály osztályfőnökei.

Határtalanul! program 2019: határidő-hosszabbítás!


  • Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek HAT-18-01-0043 Elek apó meséi - erdélyi legendák és mondák útján

Sikeres pályázatunk

Második alkalommal is sikerrel pályáztunk a HATÁRTALANUL! programra.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett "Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek" című pályázatra benyújtott Elek apó meséi - erdélyi legendák és mondák útján című pályázati projektünk 2.098.250Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

Az utazás időpontja: 2019. május 6-10. (5 nap, 4 éjszaka)

Útvonal: Zalaegerszeg – Arad – Marosillye – Vajdahunyad – Déva – Nagyszeben – Fogaras– Brassó­ – Székelyudvarhely – Esztena látogatás – Gyilkos-tó – Békás-szoros – Farkaslaka – Tordai-hasadék – Tordai sóbánya – Kolozsvár – Körösfő – Bánffyhunyad – Zalaegerszeg.

A program projektmenedzsere Salamon Edit intézményvezető-helyettes, kísérő tanárai: Domján István intézményvezető, Domján Anita, a 7.a osztály és Kernné Orbán Gabriella, a 7.b osztály osztályfőnökei.

Szakmai beszámoló

  • Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek HAT-16-01-0570 A Betheleni Erdély megismerése