HASZNOS INFORMÁCIÓK SZÜLŐKNEK

Tisztelt Szülők!

Néhány hasznos információval szeretnénk segíteni Önöket gyermekük szeptemberi iskolakezdéséhez:

  • Honlapunk kezdőoldalán látható bemutatkozó videóban részletes ismertetőt láthat az iskolánkban zajló pedagógiai munkáról. Hamarosan egy újabb videó is feltöltésre kerül, melyben a leendő első osztályos tanító nénik és diákjaik napi munkájába nyerhetnek bepillantást.
  • A 2022-23-as tanévben az első osztályokban tanító pedagógusok:

1.a - Szekeresné Simon Mária osztályfőnök

1.b - Horváth Katalin osztályfőnök

  • Az tanítók által összeállított Eszközlista tartalmazza az első osztályban szükséges füzetek és eszközök felsorolását, melyeket az iskolakezdésre kell beszerezni. (eszközlista 1.A, eszközlista 1.B, A listák feltöltése május hónapban várható.)
  • Tankönyvek: "...a köznevelés nappali rendszerű iskolai oktatásában az állam biztosítja, hogy a tanuló számára a tankönyvek térítésmentesen álljanak rendelkezésre..." (2011. évi CXC. törvény 46.§ (5) pont)
  • Amennyiben bármilyen szakvéleménnyel (szakértői, szakszolgálati, pszichológiai) esetleg tartós betegséget igazoló szakvéleménnyel rendelkeznek kérjük, a beiratkozáskor jelezzék. Csak az abban szereplő információ birtokában tudunk gyermekük számára megfelelő feltételekről és szakemberről, illetve a gyermeket megillető kedvezményről gondoskodni.
  • Testnevelés órán és egyes iskolai rendezvényeken kötelező az egyenpóló használata. A pólók beszerzését az osztályfőnökökön és/vagy a titkárságon keresztül lehet intézni.
  • Az iskolai menzán való étkezéshez a ZEGESZ által kibocsátott étkezési kártyára van szükség. Az étkezés igénylése és a kártyák díjának kifizetése a ZEGESZ-en keresztül történik. A kártyák az első tanítási napon kiosztásra kerülnek az osztályban (első osztályosok kártyáit a tanító nénik őrzik és kezelik).
  • Diákigazolvány igénylése: az okmányirodában kell kezdeményezni, majd az ott kapott NEK azonosító és lakcímadatokat le kell adni a titkárságon. Az elkészült diákigazolványt az iskola címére küldi meg az Oktatási Hivatal, a tanuló részére átvételi elismervény ellenében kerül kiosztásra.